Tekstschrijver

Schrijven vind ik persoonlijk het mooiste wat er is. Het vertalen van een ondernemersverhaal of visie, naar teksten die niet af doen aan de passie die jij als ondernemer in je hebt, is voor mij uniek. Daarom help ik ondernemers graag als tekstschrijver met datgene wat ze zelf niet op papier krijgen. 

 

Tekst is vaak een struikelblok voor ondernemers. “Je moet het kunnen” krijg ik vaak te horen over het schrijven van teksten. Natuurlijk is dat grotendeels het geval, maar het is ook geen hogere wiskunde! Het is wel een vak wat vaak aan de professional wordt overgelaten, dus daar kom ik graag voor om de hoek kijken. Niet alleen in het volledig schrijven van jouw teksten, ook in het opleiden van jou of jouw personeel. In mijn workshop tekstschrijven zorg ik dat “jij het ook kunt” zodat je zelf (met een beetje hulp) de sterren van de hemel schrijft!

 

Unieke teksten

Teksten zijn inmiddels belangrijker dan ooit. Vele theorieën zijn geschreven over “de beste manier van communiceren”. Maar, jij bent uniek en jouw klanten ook. Er is daardoor geen hapklare manier om de perfecte tekst te schrijven. Het is maatwerk. 

Dit maatwerk lever ik aan al mijn klanten door met ze in gesprek te gaan. Verwacht geen vragenlijsten, want jouw bedrijf is dus uniek en geen gesprek zal daardoor hetzelfde zijn. 

 

Wanneer ik alles weet van jouw bedrijf en jouw visie, zal ik doorvragen over jouw doelgroep. Wie is de doelgroep? Wie zijn de huidige klanten? En hoe ziet de ideale klant eruit? 

Met dit soort vragen creëer ik een totaalplaatje zodat ik weet wie de lezers van de teksten gaan zijn en wat ze graag willen lezen. 

Ongeacht het soort tekst dat ik ga schrijven, dit zijn de cruciale onderdelen die ik graag met je wil bespreken.

 

Offline & online teksten

Teksten zijn er inmiddels in allerhande maten en vormen. Online of offline, het basisprincipe blijft hetzelfde. De tekst moet passen bij de doelgroep. 

Dit is echter bij een offline tekst voor bijvoorbeeld een folder minder ingewikkeld dan bij een online tekst. Want daar slaat gigant Google haar vuist op tafel. Dan kunnen de online geoptimaliseerde teksten ineens niet meer voldoende zijn om jouw plaats in de ranking van Google te behouden. Het is een samenkomst van een aantal technische en tekstuele factoren, waar ik in een contentstrategie meer over kan vertellen. 

 

Puntjes op de i

Na een uitgebreid gesprek en een goede bak koffie kan ik aan de slag. Binnen een x aantal dagen ontvang je van mij een eerste versie van de teksten. Samen overleggen we wat we kunnen aanscherpen voordat we de teksten definitief maken. 

Daarom werk ik altijd met minimaal met twee versies. Het bijschaven van een tekst zorgt ervoor dat de puntjes letterlijk op de i komen te staan. 

 

Goed gevoel bij mijn werkwijze? Neem gerust vrijblijvend contact met me op. Ik ben erg benieuwd naar jouw verhaal!

 

P.s. Mag ik teksten voor je gaan schrijven? Super! Dan schrijf ik gratis mijn gesprek met jou uit tot een interview, zodat je deze in ieder geval al kunt gebruiken voor promotionele doeleinden!